Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Prowadzisz firmę cateringową? Sprawdź, jak dbać o czystość mebli

Z usług cateringowych bardzo często, a nawet regularnie korzystają różne organizacje, przedsiębiorstwa, a także osoby indywidualne, zamawiając jedzenie na ważną dla nich uroczystość. Firma cateringowa poza dostarczonymi posiłkami, zapewnia gościom także niezbędne naczynia, sztućce oraz pełne umeblowanie. Poza oferowanym menu, twoi klienci zwrócą uwagę także na sposób przygotowania żywności oraz poziom czystości.

 

Meble dla firm cateringowych

Obecnie znalezienie odpowiednich dla twojej firmy naczyń, sprzętu i mebli to żaden problem. Musisz pamiętać o kilku istotnych kwestiach. Przede wszystkim wyposażenie powinno ułatwiać ci codzienną pracę. Stoły, ławy, krzesła muszą być dostosowane do wszelkich okoliczności. Szybko i bez problemu powinniście je złożyć, żeby sprawnie obsłużyć na przykład imprezę plenerową twoich gości. Oprócz tego, zwracaj uwagę na jakość akcesoriów meblowych. Czy są one odporne na czynniki atmosferyczne – wilgoć albo promieniowanie UV?

Meble powinny mieć także ładny, najlepiej klasyczny wygląd. Najważniejszą kwestią jest jednak ich funkcjonalność. Oprócz jakości zwróć uwagę także na ich wagę. Powinny być lekkie, aby szybko i bez nadmiernego wysiłku można je było przenieść. Zwróć uwagę także na wielkość mebli. Stoły czy krzesła po złożeniu nie mogą zajmować dużo miejsca w twoim samochodzie.

Zanim kupisz meble, najlepiej jak przetestujesz je najpierw sam. Dotyczy to przede wszystkim krzeseł. Oprócz wyglądu estetycznego, zwróć uwagę na ich wygodę. W końcu podczas obsługiwanego przez ciebie eventu, to twój klient będzie użytkował krzesło. Musi być ono stabilne, niezbyt twarde oraz komfortowe. Bardzo ważną kwestią są także stoły bankietowe. Zwróć uwagę na ich wykonanie, a także łatwość przy składaniu i rozkładaniu.

Jak dbać o meble?

Jeżeli wybrałeś już meble dla swojej firmy cateringowej, pamiętaj o kolejnej kwestii jaką jest ich właściwe utrzymanie. Po pierwsze, nie zapominaj o pokrowcach na meble, które chronią je przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Zazwyczaj wybieramy meble z polietylenu, które są tańsze niż drewniane, lekkie i odporne na trudy użytkowania. Najlepiej czyścić je za pomocą wilgotnej ściereczki i dowolnego detergentu.

Często problemem jest także czyszczenie akcesoriów kuchennych ze stali nierdzewnej, na przykład blatu. W tym przypadku, powinniśmy zastosować specjalnie przeznaczone do tego detergenty. Przykładem może być powierzchni Cif Stainless Steel wykorzystany do czyszczenia twardych powierzchni, takich jak: blaty, gablotki, lady czy lodówki. To, co ważne usuwa on wszelkie plamy i odciski, a także jest wysoce bezpieczny w miejscu przygotowania posiłków.

Pamiętaj, że oprócz dbałości o oczywiste kwestie, jakimi są pyszne posiłki, musisz zwracać uwagę także na funkcjonalność, wygląd oraz czystość mebli i sprzętu kuchennego w twojej firmie cateringowej.

 

 

Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *